Ontwikkeling voedingsspecialiteiten
Het project ‘ImmunoForce’ combineert wetenschappelijke en product-technische kennis met als doel om voedingsproducten te ontwikkelen die de gezondheid bevorderen. Met onderzoek en daarna ontwikkeling van voedingsspecialiteiten kan de afweer en immuniteit bij kinderen en jonge dieren ondersteund worden. Dit kan leiden tot een verminderd gebruik van antibiotica.
EFRO-subsidie
Voor dit onderzoeksproject is integratie tot stand gekomen van kennisinstellingen en bedrijven die actief zijn binnen Food Valley en Health Valley in de provincie Gelderland. De samenwerkende partners Trouw Nutrition Nederland BV (Putten), Mead Johnson Nutrition BV (Nijmegen), Wageningen Universiteit, Universiteit Utrecht (faculteit Diergeneeskunde, Immunologie (Vervelde en Van Eden)), UMCN St. Radboud (Nijmegen) en NIZO food research (Ede) ontvangen voor het project ‘ImmunoForce’ ruim € 2,6 miljoen subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de provincie Gelderland en het Rijk. Daarnaast investeren de partners zelf € 2,6 miljoen in onderzoek en productontwikkeling.