Sinds 1 december gelden er strengere Europese regels voor pluimveevlees dat besmet is met Salmonella Enteritidis (Se) en Salmonella Typhimurium (St). Pluimveevlees met een Se of St besmetting moet eerst verhit worden voordat het in de handel wordt gebracht.
Hierdoor zijn ook de regels voor de aanpak van Salmonella en Campylobacter in Nederland bij pluimveeslachterijen en -uitsnijderijen aangepast. Deze verordeningen gaan de bestaande regelgeving uit 2007 vervangen. De nieuwe regelgeving zal naar verwachting begin 2012 worden goedgekeurd. Om slachterijen en uitsnijderijen de gelegenheid te geven zich voor te bereiden op de nieuwe eisen, heeft het Productschap Pluimvee en Eieren de concept-regelgeving gepubliceerd.In de nieuwe regelgeving is een groot aantal redactionele wijzigingen doorgevoerd om deze transparanter te maken. De belangrijkste inhoudelijke wijzigingen in de nieuwe regelgeving zijn een gevolg van de strengere Europese eisen voor pluimveevlees:
Meer informatie is te vinden op de website van de PVE. Alle pluimveeslachterijen en -uitsnijderijen worden geïnformeerd over de ingangsdatum van de nieuwe regelgeving.
|
Strengere salmonellaregels voor pluimveeslachterijen
Een reactie plaatsen